Det en förlorar i gungorna...

Nu när vi har renoverat i ett och ett halvt år händer det saker både ekonomiskt och i ens mående. I samband med bebisens nedkomst i oktober kommer en renoveringspaus att inträda, välbehövlig av båda anledningarna ovan.
 
Jag funderade idag över ens nål och strävan, över att vilja leva giftfritt och hur det påverkar ekonomi. I allmänhet tar en igen vad en förlorar i gungorna på karusellerna. Men vardagen blir ändå dyrare. Jag borde nog göra en kalkyl på det.
 
Jag insåg också något annat som är lite tråkigt; jag kommer att behöva jobba mer ju fler barn vi skaffar. Att tiden kommer att få prioriteras annorlunda. Egentligen hoppas jag att jag har fel, men anar att det inte är fallet. En räknesak även det. Jag börjar förstå att tiden kommer att vara annorlunda. Jag blir anorlunda. Att om vi skaffar två barn tätt så kommer köksrenoveringen inte förrän om fem år. (att den är angelägen är för att jag vill förenkla för mig själv, vårt nuvarande är katastrofalt dåligt planerat och vi har ingen tvättstuga att gömma ren tvätt i. Kanske ingen allvarlig anledning, men drygt att leva med.)
 
 
Nä. Nu ska jag lägga mig, det känns som om hela livet är på avigan idag, så jag hoppad att mina hormoner samarbetar bättre i morgon. Babynestet är min egen kreation, sydd med vintage-tyg i bomull och stoppad med boveteskal, precis som de madrasser jag sydde till spjälsängen. Det en förlorar i gungorna tar en igen i karusellen, hoppas jag.