Från stall till orangeri


Ett bra sätt att muntra upp sig på och känna sig som den handywoman en är så tittar jag på vad som förändrats på gården. Tillexempel vår länga(där denna sida nog ändå var den finaste delen! Föreställ dig resten...)

Bilden nedan är tagen mars 2015.

Under kvällens hoppade över hösträngar slog det mig att jag har något som jag inte drömt om att få, men som lyfter lyckan i mitt liv ned många hundra procent. Att jag inte drömt om det var väl för jag trodde väl knappt att det var görbart.

Men plötsligt stod vi med fler fönster än vi kunde förvara och det smidigaste verkade vara att faktiskt bygga vårt orangeri. Det åkte bra mycket högre upp på prioriteringslistan, från en dröm att bygga om tio år till att det var klart under hösten 2017. 


Nedan ser du orangeriet från ungefär samma vinkel, nu juni 2019. Vi har som plan att inreda det under sommaren med de medel som står till buds. Med andra ord mycket återbruk och att använda sådant som inte förväntas där.


 
Om inte mina korta ben ljugit alltför mycket stegade jag ut att orangeriet i runda slängar är 100 kvm stort. Galet! Jag brukar säga sjuttio och har trott att jag har överdrivit.

Det är inte klart på varken insida eller utsida men fungerar finfint. Vi har vask, köpmansdisk, kyl och spis med ugn. Men golvet behöver gjutas och taket fågelsäkras(dock bara typ en som kommit in där hittills) Utsidan behöver målas klart och fönster kittas om.

Men vilken oputsad pärla vi har ❤ Nu börjar liksom mycket närma sig att bli klart.